Muzaferija sjajna u kombinaciji, ali zbog neobičnog pravila ostala bez bodova

Odličan nastup bh. skijašice

Muzaferija sjajna u kombinaciji, ali zbog neobičnog pravila ostala bez bodova

A. Čaušević

Elvedina Muzaferija je sjajno skijala u kombinaciji voženoj u švicarskoj Crans Montani, ali je bez obzira na odličan nastup ostala bez bodova.

Nakon super G i slaloma Muzaferija je zauzela 23. mjesto, međutim ta pozicija joj nije donijela bodove zbog prevelikog zaostatka za pobjednicom Federicom Brignone.

Bh. skijašica je nakon dvije vožnje imala prolazno vrijeme 2:05.72 te je za pobjednicom zaostala 9.48 što nije bilo unutar potrebnih 8 % za osvajanje bodova.

Naime, prema pravilima FIS-a da bi se osvojili bodovi u kombinaciji za pobjedničkim vremenom se ne smije zaostajati više od 8 %. U ovom slučaju Muzaferija nije smjela kasniti duže od 9.28 sekundi, a naša skijašica je kaznila 9.48.

Italijanka je do pobjede došla s vremenom 1:56.24, druga je bila Austrijanka Franziska Gritsch, a podijum je kompletirala Čehinja Ester Ledecka.

S ovom pobjedom Brignone je zauzela prvo mjesto u generalnom porteku skijašica sa 1.298 bodova. Drugoplasirana Mikaela Shiffrin koja danas nije nastupila ima 1.225 bodova.

Top Komentari

Heller
Sjajna, predzadnja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi