Myhrer za "dlaku" bolji od Kostelića

Još jedna sjajna utrka na Sljemenu

Myhrer za "dlaku" bolji od Kostelića

Ivica Kostelić je treći put u karijeri zaršio kao drugi na Sljemenu, ali on sam kao ni veliki broj domaćih navijača nije tugovao. Pobjednik slaloma je Šveđanin Andre Myhrer, a junak dana je Mattias Hargin.

Mattias Hargin je prvu utrku završio na 30. mjestu, ali je u drugoj utrci odvezao fenomenalnu vožnju i na kraju zauzeo treće mjesto. Ako je Hargin junak dana, onda se tragičarom dana može proglasiti austrijski velikan Benjamin Raich, koji je završio na slabom 10. mjestu iako je nakon prve utrke bio na odličnom trećem mjestu.

Ipak, svakako najviše pažnje izazivaju dvojica prvoplasiranih skijaša. Myhrer je nakon prve utrke bio na četvrtom mjestu, ali je u drugoj utrci odvezao na sve ili ništa, a dobio je sve, odnosno, mjesto na pobjedničkom postolju.

Ivica Kostelić je bio pod velikim pritiskom pred domaćim navijačima, na kraju je završio kao drugi sa tek deset stotinki zaostatka za Myhrerom. Njegova vožnja je bila takva da se sa sigurnošću može reći da bi slavio bilo gdje drugo osim na Sljemenu. Treći put u karijeri je završio ka drugi na Sljemenu, ali nije bio daleko od pobjede.

Prvoplasirani nakon prve utrke i prošlogodišnji pobjednik Talijan Guilliano Razzoli završio je na, za sportiste, najgorem četvrtom mjestu. U Top 10 su se još plasirali Cristian Devile, Ted Ligety, Julien Lizeroux, Reinfried Herbst, Manfred Moelgg i Benjamin Raich, dok je 11. bio Mitja Valenčić iz Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.