Na Olimpijadu mladih sa 11 sportista
Imaćemo takmičare u biatlonu, ski trčanju i aplskom skijanju

Odlukom Olimpijskog komiteta BiH

Na Olimpijadu mladih sa 11 sportista

Olimpijski tim mladih Bosne i Hercegovine na narednom Evropskom zimskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) koji će se održati od 15. do 20. februara u poljskom Slask Beskidiju sačinjavaće 11 sportista.

Odlukom Izvršnog komiteta naše zemlje u Poljskoj će u aplpskom skijanju za Bosnu i Hercegovinu nastupiti Azra Kulenović, Amra Halilović, Maksim Kasum i Leon Svetlin. Naši predstavnici u u ski trčanju biće Mladen Starčević, Njegoš Perišić, Velibor Lizdek i Mladen Plakalović.

Na popularno zvanoj Olimpijadi mladih imaćemo takmičare i u bitalonu, a to će biti Tanja Karišik, Stefan Lopatiš i Đorđe Petrović.

U OK BiH za šef naše misije na Igrama u Poljskoj imenovali su Miroslava Goretu, u timu će biti i tri trenera, Dragan Jevtović (ski trčanje), Goran Muminović (biatlon) i Igor Sljuka (alpsko skijanje).

Bosna i Hercegovina na Olimpijadama mladih od svoje nezavisnosti do sada je osvojila jednu medalju. Učinio je to džudista Đorđe Kisin 2007. godine, kada se u Beogradu okitio srebrenim odličjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.