Na Pohorju preminuo Janez Jerman
Pohorje

Preminuo otac poznatog skijaša

Na Pohorju preminuo Janez Jerman

M. Maksimović

Iako će subota biti upisana zlatnim slovima slovenskog skijanja, nakon veleslalomske pobjede Tine Maze na Zlatno lisici u Mariboru, još jedan ali tužan događaj je obilježio kraj subotnje utrke.

Kako prenose mediji iz Slovenije, Janez Jerman, otac najboljeg slovenskog skijaša Andreja Jermana
tragično je preminuo pomažući prilikom demontaže televizijske opreme. Jerman je uz stazu bio kao pripadnik gorske službe spašavanja, a na Pohorju je preminuo od posljedica srčanog udara.

Andrja Jerman je ove sezone za do sada sakupio 69 boda, od čega 48 otpada na spust, a 21 bod na superveleslalom. U ukupnom poretku SK Andrej je trenutačno 49. a jedinu pobjedu u SK ostvario je 23. februara 2007 kada je u spustu bio najbolji u Garmisch-Partenkirchenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.