Najbrži Slovenac Jerman
Andrej Jerman sretan nakon vožnje

Trening spusta u Wengenu

Najbrži Slovenac Jerman

Najbolje vrijeme drugog spustaškog treninga u Wengenu imao je Andrej Jerman. Slovenac je ove sezone samo jednom izborio plasman među deset, a bilo je to na spustu u Beaver Creeku).
Drugi je bio Italijan Peter Fill, a zatim su se “poredali”: Erik Guay, Daniel Albrecht, Michael Walchhofer i Christoph Gruber, svi unutar jedne sekunde.

Hrvatski predstavnici Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, ostvarili su rezultate na nivou očekivanih. Kostelić je završio na 19. mjestu, a Zrnčić-Dim bio je 31.

Nastup u spustu Kosteliću će biti veoma važan s obzirom da će u Wengen u nastupiti i u kombinaciji.

Wengen, drugi trening spusta
1. Andrej Jerman (Slo) 2:32.17, Peter Fil (Ita) +0.23, Erik Guay (Kan) +0.50, Daniel Albrecht (Šva) +0.64, Michael Walchoffer (Aus) +0.76, Christoph Gruber (Aust) +0.97, Marco Buechel (Lih) +1.04, Manuel Osborne-Paradise (Kan) +1.07, Carlo Janka (Šva) +1.19, David Poisson (Fra) +1.19…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.