Neuner napada zlatnu medalju

Biathlon

Neuner napada zlatnu medalju

Njemačka biatlonka Magdalena Neuner zvana ''the pin up'' u subotu napada Olimpijsko zlato u ženskom sprintu, dok je u toj namjeri mogu omesti rivali iz istog tima.

Njemačka dominira ovom disciplinom posljednjih godina, pa iako je u svjetskom poretku vodeća Helena Jonsson iz Švedske u odličnoj formi, četvero Njemaca su među favoritima za osvajanje zlatne medalje.

Kati Wilhelm već posjeduje tri zlata i pobjedu na Olimpijskom sprintu 2002. godine, Andrea Henkel je osvojila dva zlata u Salt Lake City - ju, dok je Simone Hauswald uzela srebro na svjetskom prvenstvu  2009.

''The pin-up'' je jedna od najbržih skijašica na svijetu, ali greške u pucanju su je skupo koštale, iako je januarskim pobjedama na Svjetskom prventstvu u Antholzu dokazala da se vraća u formu. "Zadovoljna sam pripremama i treninzima koje sam odradila ovdje - šta može krenuti po zlu?'', kazala je ona sa osmijehom na licu.

Vrijeme će jako utjecati na subotnju trku jer se snažna oluja kreće u pravcu Whistlera.

U toku utrke od 7.5 km ( tri kruga po 2.5 km) takmičari moraju stati dva puta da opucaju pet metaka na metu.

Svaka fula znači da takmičar mora obići kaznani krug od 150m, dok će oni s najbržim vremenom, uključujući i vrijeme kaznenih krugova, osvojiti zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije