Neureuther i Zuzulova slavili u Munchenu

Paralel slalom

Neureuther i Zuzulova slavili u Munchenu

Adnan Beganović

Nijemac Felix Neureuther i Slovakinja Veronika Zuzulova pobjenici su utrka u paralel slalomu za Svjetski kup u alpskom skijanju, održanih sinoć u Munchenu.

Neureuther  je pred 20.000 domaćih navijača slavio ispred  Austrijanca Marcela Hirschera, vodećeg u generalnom poretku u ovoju disciplini. Treći je bio  Francuz Alexis Pinturault, a četvrti Šveđanin Andre Myhrer.

U  konkurenciji skijašica Zuzulova,  je slavila ispred Slovenke Tine Maze. Treća je bila Austrijanka Michaela Kirchgasser, a četvrta Finkinja Tanja Putainen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.