Neureuther pobjedom zaradio 30. 000 dolara
Slavio u spektakularnoj utrci

Slavlje i lova za Neureuthera

Neureuther pobjedom zaradio 30. 000 dolara

A. Beganović

Njemački skijaš Felix Neureuther pobjednik je spektakularnog paralelnog slaloma u Moskvi koji je vožen na specijalno izgrađenoj skijaškoj rampi.a

Neureuther je u finalu slavio protiv Francuza Jean Baptistea Grangea tek nakon treće vožnje. U prvoj vožnji njemački skijaš je bio bolji za 41 stotinku, dok je Francuz u drugoj vožnji uzvratio istom mjerom pa se moralo ići u treću vožnju u kojoj je Neureuther slavio i osvojio nagradu od 30. 000 dolara.

Na trećem mjestu je završio Amerikanac Bode Miller koji je u borbi za treće mjesto pobjedio svog sunarodnjaka Teda Ligetyja.

Ova spektakularna utrka je vožena na skijaškoj rampi koja je 56 metara visoka, 33 široka i 150 duga, a snijeg je dopremljen iz Sibira specijalno za ovu utrku.

Čelnici FIS-a ovom utrkom su željeli popularizirati skijanje u Moskvi i pripremiti Ruse za OI koje su na programu 2014. godine u Sočiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.