Neureuther slavio u prvom slalomu sezone
Foto: EPA

Pobjeda u Finskoj

Neureuther slavio u prvom slalomu sezone

E. Čaušević

U prvom slalomu sezonu koji je vožen u finskom Leviju danas slavio je njemački skijaš Felix Neureuther.

Nijemac je završio na prvom mjestu s vremenom 1:42.83 i iza sebe je ostavio norveškog skijaša Henrika Kristoffersena koji je zaostajao 37 stotinki za današnjim pobjednikom. Mjesto na podijumu osigurao je Mattias Hargin koji je bio treći.

Za Neureuthera ovo je bila 13. pobjeda u Svjetskom kupu. Osvajač Velikog kristalnog globusa i Malog kristalnog globusa u  slalomu iz prošle sezome Marcel Hirscher danas je završio tek na 13. mjestu.

Skijaši sada idu u Kanadu gdje će od 22. do 26. novembra voziti brze discipline. Što se tiče slaloma naredna utrka na programu je 10. decembra u Val d'Isereu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije