Nijemac Dressen pobjednik spusta u Kitzbuehelu, Svindal tek osmi

Sjajna vožnja Nijemca

Nijemac Dressen pobjednik spusta u Kitzbuehelu, Svindal tek osmi

Njemački skijaš Thomas Dressen slavio je na današnjem spustu u austrijskom Kitzbuehelu.

Nijemac je vozio veoma hrabro na teškoj i komplikovanoj stazi, a trku je završio u vremenu od 1:56.15.

Sa drugom pozicijom se morao zadovoljiti Švicarac Beat Reichelt koji je zaostajao 20 desetinki, a na pobjedničko postolje popeo se i domaći predstavnik Hannes Reichelt sa vremenom 1:56.56. Norvežanin Aksel Lund Svindal završio je tek na 8. mjestu.

U ukupnom poretku spusta vodeći je upravo Svindal sa 420 bodova, dok je iza njega Beat Feuz sa 58 bodova zaostatka. Današnji pobjednik Thomas Dressen trenutno ima 165 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeći je Marcel Hirscher sa 974 boda, a iza njega je Henrik Kristoffersen sa 174 boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi