Ništa od utrke na Pohorju
Visoke teperature na Pohorju

Prekinuta pa odgođena utrka

Ništa od utrke na Pohorju

M. Maksimović

Organizatori veleslaloma u Mariboru nisu uspjeli.Tokom protekle sedmice su vodili borbu sa lošim vremenom odnosno visokim temperaturama, ali su na kraju izgubili.

Utrka veleslaloma se vozila na stazi "Pohorje 2", ali je prekinuta odnosno otkazana jer se snijeg počeo topiti.Takmičenje za  47.Zlatnu lisicu je bilo pod upitnikom, ali su se organizatori odlučili kockati i na kraju su izgubili. Utrka je nakon nastupa 25 skijašica prekinuta nakon toga vrlo brzo i otkazana.Temperatura je počela naglo rasti, čak se počela penjati na 15 stepeni i sav trud organizatora je bio uzaludan. U prvoj vožnji, koja će se poništiti, vodila je olimpijska pobjednica u ovoj disciplini Nijemica Viktoria Rebensburg ispred Slovenke Tine Maze i Nijemice Marije Riesch.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.