Njemačka štafeta i Norvežanin Boe
Tarjei Boe

Drugo dana takmičenja u Hochfilzenu

Njemačka štafeta i Norvežanin Boe

M. Maksimović

Drugog dana Svjetskog kupa u Hochfilzenu, biatlonke su odradile štafetu 4x6 kilometara, dok su biatlonci pred sobom imali utrku na 12.5 kilometara pursuit. U štafeti je slavila Njemačka, u utrci biatlonaca kao i dan ranije, Norvežanin Tarjei Boe.

U sastavu Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Sabrina Buchholz i Andrea Henkel Njemice su vodile od početka do kraja, ukupno su imale devet promašaja. Neuner dva, Hitzer tri, Buchholz tri, Henkel dva. Na kraju su do pobjede došle u vremenu 1:16:22.5.Na drugom mjestu je završila Ukrajina sa 59.1 sekundom zaostatka i osam promašaja. Prednjačila je Oksana Khvostenko sa četiri. Norvežanke su treća sa sekundom i osam stotinki slabijim vremenom i devet promašaja.

Tarjei Boe je u Hochfilzenu upisao drugu pobjedu zaredom. Boe je napravio odličan u prva dva dana, osvojio je 120 bodova te je sada vodeći čovjek pursuita ispred Björndalena i Svendsena. Norvežanin je imao samo jedan promašaj, u cilju je imao vrijeme 36:32.4    .Drugi je Austrijanac Simon Eder koji je bio precizniji od Boea,ali i sporiji 38 sekundi.Rus Ivan Tcherezov je završio treći sa dva promašaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije