Njemice slavile u štafeti

Četvrta utrka sezone

Njemice slavile u štafeti

Adnan Beganović

U njemačkom Ruhpoldingu održana je štafetna utrka biatlonki u kojoj su na oduševljenje navijača slavile njemačke predstavnice.

Ženska njemačka biatlon štafeta u sastavu Andrea Henkel, Kati Wilhelm, Kathrin Hitzer i Magdalena Neuner pobjednice su četvrte po redu štafetne utrke biatlonki u ovoj sezoni.

Iza sebe ostavile su Rusku štafetu koja je do sada u sve tri prijašnje utrke bila najbolja, dok su na trećem mjestu završile predstavnice Švedske.

Pobjednička njemačka štafeta je u prošloj sezoni sve utrke završila na prvom mjestu pa je veliko iznenađenje bilo kako u ovoj sezoni do ove utrke nisu imali niti jednu pobjedu.

Štafeta (Ž), 4 x 6 km:            
 1. Njemačka 1:16:41,2     
 2. Rusija           + 37,5  
 3. Švedska        + 56,5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti