Northund i Steira najbrži u La Clusazu
Petter Northug

Svjetski kup u skijaškom trčanju

Northund i Steira najbrži u La Clusazu

Norvežanin Petter Northug iz Norveške trijumfovao je u trci na 30 kilometara slobodnim stilom Svjetskog kupa skijaša trkača u francuskom La Clusazu.

Northug je trku završio u vremenu 1:19:26,5 sati. Drugi je bio Švicarac Dario Cologna koji je za Norvežaninom zaostao je 0,3 sekunde. Treće mjesto pripalo je Rusu Aleksandaru Legkovu koji je bio dvije sekunde sporiji od Northuga.

U La Clusazu održana je i trka djevojaka na 15 kilometara u kojoj je najbolja bila Norvežanka Kristin Stormer Steira u vremenu 42:56,0 minuta. Drugo mjesto pripalo je Aino-Kaisa Saarinen iz Finske koja je za pobjednicom zaostala 13 sekundi. Dominaciju Skandinavki potvrdila je trećeplasirana Therese Johaug. On je od sunarodnjakinje na najvišem postolju bila sporija 14 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.