Nova pobjeda Schlierenzauera

Svjetski kup u skijaškim skokovima

Nova pobjeda Schlierenzauera

Austrijanac Gregor Schlierenzauer u finskom je Lahtiju došao je do novog trijumfa u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima.

Schlierenzauer je sa ukupno 242 bodova i skokovima od 92,5 metra trijumfovao ispred glavnog konkurenta za osvajanje ovogodišnjeg Svjetskog kupa Švajcarca Simona Ammanna, koji je imao šest bodova manje i Dimitrija Vasiljeva iz Rusije.

Četvrto mjesto pripalo je domaćem takmičaru Harriju Olliju, ispred dvojice Norvežana Andersa Bardala i Andersa Jacobsena, ali je najduži skok dana pripao prošlogodišnjem osvajaču Svjetskog kupa Thomasu Morgensternu. Mladi Austrijanac je u drugoj seriji skočio 95,5 metara, ali je zauzeo tek osmo mjesto zbog slabijeg prvog skoka.

Pobjedom u Lahtiju Schlierenzauer je povećao prednost u generalnom poretku Svjetskog kupa na 254 boda, a do kraja sezone je ostalo još pet takmičenja, od kojih je prvo na programu već u utorak u finskom Kuopiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.