Novaković i Klepić: "Solidan rezutat"

Bh. alpinci u Vancouveru

Novaković i Klepić: "Solidan rezutat"

M. Skaka

U  jučer održanoj drugoj vožnji veleslaloma za žene koja je zbog lošeg vremena bila odgođena, naše skijašice zabilježile su do sada najbolje rezultate u Vancouveru.

Po okončanju utrke, trener Igor Šljuka je komentarisao: “Staza je bila idealna u gornjem djelu  dok je u donjem bila nešto mekša. Naše takmičarke su zabilježile solidan plasman.”

Žana Novaković je  u konkurenciji od 86 takmičarki završila na 41. mjestu, dok je Maja Klepić zauzela 52. Mjesto.

“Prvu trku sam odvezla pomalo nervozno i pod utiskom grandioznosti Olimpijskih igara. U drugoj vožnji i pored magle na startu, uspjela sam da se koncentrišem, završim trku i popravim svoj rezultat. Ovo je za mene ogromno iskustvo koje ce mi pomoći da opuštenije uđem u sutrašnju trku slaloma  te i u naredne trke i buduće Olimpijade” izjavila je Žana, nakon utrke.

Ni naša druga takmičarka nije bila nezadovoljna. “Veleslalom nije moja najjača disciplina te smatram 52. mjesto solidnim rezultatom. Moglo je I bolje, ali 80. startna pozicija mi to nije omogućila”, kazala je Maja Klepić.

Danas u 19 sati na rasporedu je prva utrka slaloma za muškarce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.