Novaković: Važna je norma za OI
Povreda pred kraj sezone

Naša skijašica nakon povratka sa SP-a

Novaković: Važna je norma za OI

M. Maksimović

Završnica Svjetskog kupa za skijaše i skijašice će ove godine proći bez Žane Novaković koja se povrijedila na posljednjoj utrci po povratku iz Val d Iserea gdje je Žana nastupila na Svjetskom prvenstvu.

S obzirom na činjenicu da je naša skijaška ekspedicija tek u posljednji trenutak otputovala u Francusku neke spektakularne rezultate bilo je iluzoro očekivati.

Žana je nastupila na utrkama veleslaloma i slaloma i nažalost nije uspjela ništa napraviti, tačnije ostala je bez plasmana u oba nastupa. Ove sezone Žana je nastupala na utrkama Svjetskog kupa u Semmeringu i Zagrebu, ali nije završila niti jednu od tri utrke. Paralelno sa ovim utrkama. Žana je nastupala na utrkama FIS i Evropskog kupa.

- Očekivala sam da nešto napravim u Val d'Isereu, imala sam dobar osjećaj, ali nije išlo. svakako treba uzeti u obzir i činjenicu da smo na samo Svjetsko prvenstvo krenuli u zadnji trenutak.  Nažalost samo atmosfera prije samog odlaska je bila loša i takva atmosfera vlada u samom savezu već duže vrijeme i mislim da je možda čak došlo vrijeme i da se u samom savezu naprave određene promjene.

Žana propušta završnicu Svjetskog kupa, na Jahorini je zaradila povredu.

- Još uvijek osjećam posljedice te povrede i još uvijek se nisam vratila pravom treningu, nadam se da ću narednesedmice uhvatiti pravi ritam. Planiram do kraja odraditi par utrka FIS ili Evropa kupa. Najvažnije je da sam zadržala Olimpijsku formu. Kraj je sezone ali pauza će biti vrlo kratka, slijede pripreme za novu sezonu, za Olimpijske igre u Vancouveru, nadam se da ću imati prave uslove, pomoć koja mi je neophodna- zaključila je na kraju Žana Novaković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.