Novo zlato za Lodwicka
Ted Lodwick

Amerikanac prvo ime za sada u Liberecu

Novo zlato za Lodwicka

M. Maksimović

Amerikanac Todd Lodwick za sada je najuspješniji nordijac na SP u Liberecu.Dva dana nakon osvojenog zlata Todd Lodwick je ostvario novi trijumf ostvarivši najbolji rezultat i na skakonici i u samoj utrci na 10 kilometara.

Na skaonici je Lodwick sa skokom od 99.5 135.5 bodova osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto su dijelili Anssi Koivuranto iz Finske i Jan Schmid iz Norveške koji su zaostajali pol boda odnosno dvije sekunde.
Ronny Ackermann je nakon skokova zaostajao 12 sekundi, Magnus Moan je bio još slabiji, imao je 2 minute i 42 sekunde zaostatka.

Na kraju je Lodwick slavio sa ukupnim vremenom 24:22.3, dok je Jan Schmid ostao na drugom mjestu sa 13 sekundi zaostatka.Na treće mjesto se probio još jedan Amerikanac Bill Demong sa 36 sekundi zaostatka nakon skokova, došao na 33.5 sekundi poslijed 10 kilometara staze.

Rezulatiti:
1.Tod Lodwick (SAD) 24:22,3
2.Jan Schmid (Nor) +13.0
3.Bill Demong (SAD) +33.5
4.Anssi Koivuranta (Fin) +54.7
5.Norihito Kobayashi (Jpn) +1:02.9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.