Novo zlato za Marit Björgen
Fenomenalna Marit Björgen

Przo zlato za Norvešku u Oslu

Novo zlato za Marit Björgen

M. Maksimović

Norvežani su svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju otvorili onako kako su očekivali.Marit Björgen je svojoj bogatoj kolekciji dodala još jedno zlato. Norvežanka ima devet medalja sa svjetskih prvenstava, te sedam medalja sa Olimpijskih igara.

Današnje zlato, je njeno peto na svjetskim prvenstvima.Prije šest godina je u Oberstdorfu uzela tri zlata, jedno još u Val di Fiemmeu 2003.godine. U finalnoj utrci je Björgen vodila od početka do kraja i na kraju je slavila u vremenu 3:03.9, dvije stotinke ispred sretne gubitnica iz prvog polufinala, Talijanke Arianne Folli.U foto finišu je broncu osvojila junakinja iz vancouvera, Slovenka Petra Majdić.Ovo je za Petru Majdić druga medalja sa svjetskih prvenstava.

Rezultati:
1.Marit Björgen (Nor) 3:03.9
2.Arianne Follis (Ita) + 0.2
3.Petra Majdič (Slo) +0.5
4.Vesna Fabjan (Slo) +0.5
5.Justyna Kowalczyk (Pol) ++1.8
6.Alena Prochazkova (Slk) +11.5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.