Nykanen optužen za ubistvo supruge
Pjevam danju, bodem noću.....

Legendarni Finac nema granice

Nykanen optužen za ubistvo supruge

M. Maksimović

Legendarni Matti Nykanen već dugo vremena ima problema sa alkoholom, zakonom, a nakon svih problema sada je optužen i za ubistvo.

Još ranije je Nykanen napadao svoju suprugu, 2006.godine je osuđen na četiri mjeseca zatvora, a godinu dana kasnije opet je koristio nož, ovaj put zbog napada na svog prijatelja zbog čega je osuđen na 26 mjeseci zatvora.

Sada je opet stradala njegova supruga Mervi Tapola koju je nožem pokušao ubiti za Božić.
Nykanen je suprugu napao nožem po licu, nakon čega je optužen za pokušaj ubistva. Matti se dva puta razvodio, ali i dva puta ženio sa pomenutom Mervi Tapolom . Koliki su Nykanenovi problemi sa alkoholom najbolje potvrđuje podatak da je 2006.godine zbog opijanja završio u bolnici, tačnije nekoliko dana se nalazi u komu. već tada su doktori ukazivali na činjenicu da se Matti nalazi u rubu i da bi mogao umrijeti ukoliko nastavi sa neprestanim opijanjima.

Nykänen je tokom karijere osvojio četiri zlatne olimpijske medalje, a pet puta je bio svjetski prvak. Na velikim natjecanjima ukupno je osvojio čak 14 medalja. Na Olimpijadi u Sarajevu je osvojio zlato i srebro, u Calgaryju čak tri zlata. Na Svjetskim prvenstvima zlatne medalje je osvajao od 1982. godine pa sve 1989., a u tom periodu je još stigao do tri brončane i jedne srebrne medalje. U skijaškim letovima, uzeo je jedno zlato 1985. godine na Planici, srebro u Vikersundu te još tri bronce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.