Senzacionalan let čudesnog "dječaka" iz Norveške

U Oberstdorfu

Senzacionalan let čudesnog "dječaka" iz Norveške

H. Zilić

U njemačkom Oberstdorfu jučer su održane kvalifikacije za individualno takmičenje u Svjetskom kupu ski-letova.

Najbolji skijaši skakači današnjice danas i sutra se u Oberstdorfu na letaonici bore za bodove, a onda naredni vikend ide završnica na Planici.

Kvalifikacije obilježio je 20-godišnji Bendik Jakobsen Heggli.

Pomenuti takmičar je početkom ovog mjeseca debitovao u Svjetskom kupu, a jučer je izveo najbolji i najduži let u kvalifikacijama. Aterirao je na 226 metara i pokazao da je velika budućnost svjetskog ski skakanja.

Pomenuti let bio mu je naravno lični rekord i danas će imati priliku da se bori za prve bodove u Svjetskom kupu.

Letaonica u Oberstodrfu je najmanja u Svjetskom kupu sa veličinom od 235 metara, tako da rijetko vidimo letove oko 240 metara, dok se na Planici i Vikersundu leti i više od 250 metara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi