Olimpijski pobjednik pao na doping testu

Bystoelu dvogodišnja suspenzija

Olimpijski pobjednik pao na doping testu

Adnan Beganović

Norvežanin Lars Bystoel, olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima pao je na doping testu zbog čega ga očekuje dvogodišnja suspenzija.

Osvajač zlatne olimpijske medalje sa OI u Torinu 2006. godine na 90 - metarskoj skakaonici bio je pozitivan na THC (tetrahydrocannabiol), supstance koja se nalazi u marihuani. Testiranje je obavljeno krajem prošle godine.

Lars Bysroel priznao je da je uzimao marihuanu ali je demantirao norveške novinare koji su tvrdili da je to uradio radi boljih rezultata.

Pored olimpijskog zlata u Torino osvojio i dvije bronzane medalje, a 2007. godine je izbačen iz reprezentacije zbog alkoholizma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.