Olli trijumfovao na Planici
Harri Olli

Olli trijumfovao na Planici

Pobjedom Finca Harrija Ollija  u skijaškim letovima na slovenskoj  Planici  završen je Svjetski kup u ovoj sezoni.

Finac je slavio skokovima od 211,0 i 219, 5 metara,  skupivši ukupno 424,6 bodova. Olli je nakon prve serije bio drugi, ali je najdužim skokom u drugoj seriji slavio ispred Poljaka Adama Malysza, koji je vodio nakon prve serije (210,0/209,5). Na veliku radost domaćih gledalaca treće mjesto podijelili su Slovenac Robert Kranjec (205,5 i 212,5 m) i Švicarac Simon Ammann (210,0 i 208,0 m).

Pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Gregor Schlierenzauzer završio je sezonu petim mjestom (210,0 i 200,5 m).

U ukupnom poretku u samom vrhu nije bilo promjena. Schlierenzauer je na kraju slavio s ukupno 2.083 osvojena boda i 13 pobjeda, što je novi rekord. Drugo mjesto osvojio je Ammann (1.776), a treći je pobjednik novogodišnje turneje Četiri skakaonice Austrijanac Wolfgang Loitzl (1.396).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.