Oproštaj hokejaša SAD-a od Olimpijskih igara
Trenutak odluke u meču SAD - Češka (Foto: EPA)

Česi slavili nakon penala

Oproštaj hokejaša SAD-a od Olimpijskih igara

M. Šljivak

Hokejaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država oprostila se od nastupa na Zimskim Olimpijskim igrama u PyeongChangu.

Amerikanci su u meču četvrtfinala poraženi nakon penala od selekcije Češke rezultatom 3:2 (2:2).

Odličan meč viđen je u duelu ove dvije selekcije, a na kraju se putnik u polufinale riješio boljim izvođenjem penala.

Amerikanci su poveli u sedmoj minuti prve trećine. Prednost im je donio Donato, ali su Čeci preko Kolara uspjeli da dođu do gola u 16. minuti za rezltat prve trećine od 1:1.

Druga trećina ponovo je donijela dva gola. Česi u devetoj minuti dolaze do vodstva od 2:1 preko Kundrateka, a izjednačenje samo dvije minute kasnije donosi Slater.

Treći period nije dionio golove. Iako je šansi bilo na kraju je regularni dio meča završen bez pobjednika (2:2), te se pristupilo izvođenju penala.

Po pet pokušaja na obje strane donijelo je samo jedan pogodak. U drugoj serij gol za Češku postigao je Koukal i to se ispostavio kao pobjednički gol, te Češka odlazi u polufinale.

Hokej ZOI, četvrtfinale:

Češka - SAD 3:2 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi