Ostojić blizu ZOI 2010. godine

Veliki uspjeh našeg klizača

Ostojić blizu ZOI 2010. godine

Adnan Beganović

Međunarodna klizačka unija (ISU) uvrstila je reprezentativaca Bosne i Hercegovine Damjana Ostojića na tzv. "stand-by" listu, odnosno u prvu grupu klizača iz koje se biraju dodatni učesnici na Zimskim olimpijskim igrama 2010. godine

Ostojić se našao na listi zahvaljujući postignutim rezultatima u klizačkoj sezoni 2008/2009., na Svjetskom i Evropskom šampionatu, kao i međunarodnim takmičenjima pod pokroviteljstvom ISU, gdje je sakupio značajan broj bodova. Posebno je ostao zapažen njegov nastup u Ankari, gdje je  osvojio titulu prvaka Balkana. 

Uvrštavanje na ISU listu znači da će naš reprezentativac biti pozvan na ZOI u Vancouveru  2010. godine, ukoliko neko od već plasiranih takmičara za OI odustane iz bilo kojih razloga za što postoji velika mogućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.