Otkazan ženski spust u St. Moritzu

Zbog loših vremenskih uslova

Otkazan ženski spust u St. Moritzu

Adnan Beganović

Danas je otkazan ženski spust u St. Moritzu zbog veoma loših vremenskih uslova.

Skijaška sedmica u St. Moritzu završila je razočaravajuće. Naime, nakon superkombinacije koja je vožena u petak i superveleslaloma koji se vozio juče danas se trebao voziti i ženski spust, ali vremenski uslovi to nisu dozvolili.

Početak spusta je bio predviđen za 10:45, pa je ponajprije odgođen za 11:30, da bi se i tada odgodio za 14 sati. No, kako se vremenske prilike u međuvremenu nisu poboljšale, donešena je odluka o konačnom otkazivanju spusta.

Svjetski kup skijašica nastavlja se u austrijskom Semmeringu, gdje su sljedeće sedmice na rasporedu utrke veleslaloma i slaloma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.