Otkazane još dvije utrke

Organizatori nemaju sreće

Otkazane još dvije utrke

M. Maksimović

Nakon što su u srijedu otkazani muški i ženski spust, organizatori završnice Svjetskog skijaškog kupa u Lenzerheideu zbog lošeg vremena danas su otkazali muški i ženski superveleslalom. Male Kristalne globuse u ovim disciplinama osvojili su Slovenka Tina Maze i Norvežanin Aksel Lund Svindal.  

Skijaši su krenuli u 13 sati, prvi je bio Gauthier de Tessieres, nakon čega je opet utrka zautavljena zbog prejakog vjetra. Nakon stanke, utrka je nastavljena, ali je onda stigao nezgodan pad Klausa Kroella koji je slomio nadlakticu, slijedi novi prekid a kako je vjetar bio sve jači, organizatori su otkazali obe utrke superveleslaloma.

 

Naslov pobjednice u Svjetskom kupu i u super-G već je ranije pripao Slovenki Tini Maze. Kod skijaša naslov pobjednika u superveleslalomu je pripao Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu, ali za osvajanje velikog Kristalnog globusa njemu ostaje sve manje izgleda da pretekne Austrijanca Marcela Hirschera koji ima 149 bodova prednosti u ukupnom poretku.

 

Sutra je na rasporedu Team Event, u subotu su ženski slalom i muški veleslalom, a u nedjelju muški slalom i ženski veleslalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije