Otkazane utrke spusta, pobjednici Svindal i Vonn

Magla sve pokvarila

Otkazane utrke spusta, pobjednici Svindal i Vonn

M. Maksimović

Završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu, počela je otkazanim utrkama spusta. Magla je natjerala organizatore da otkažu utrke sputa skijaša i skijašica. 

Skijaši su trebali odraditi utrku sa početkom u 9:30, pa je start pomjeran sve do 14:30 h i na kraju je utrka otkazana baš kao i utrka skijašica.  Kako se utrke ne nadoknađuju, poredak u spustu je ostao onakav kakav je bio prije Lenzerheidea.

 

Mali globus u spustu tako su osvojili Aksel Lund Svindal i Lindsey Vonn. Norvežanin je osvojio mali globus sa 439 bodova ispred Klausa Krölla (381), Dominika Parisa (378) i Christofa Innerhofera (370). Istovremeno, Svindal je ostao bez važnih bodova u današnjoj utrci sa kojima je mogao smanjiti zaostatak za vodećim Marcelom Hirscherom u ukupnom poretku.

 

Ista stvar se dogodila i Tini Maze koja je na kraju u spustu ostala kratka za jedan bod. Tako je i šestu sezonu uzastopno te šesti puta u karijeri mali globus otišao u ruke Lindsey Vonn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.