Paerson najbrža na treningu
Paerson u dobroj spustaškoj formi

Spust u Altenmarkt-Zauchenseeu

Paerson najbrža na treningu

Šveđanka Anja Paerson bila je najbrža na posljednjem treningu spusta u Altenmarkt-Zauchenseeu. Šveđanka je slavila ispred tri Austrijanke - Andreje Fischbacher, Elisabeth Goergl i Renate Goetschl.

Paerson je bila brža za 38 stotinki ispred Fischbacher, 45 ispred Goergl, te 52 u odnosu na Goetschl. Pobjednica prvog treninga koji je vožen u petak, Italijanka Nadia Fanchini, plasirala se na peto mjesto.
Maria Riesch, vodeća u ukupnom poretku bila je 11., dok je Amerikanka Lindsey Vonn zauzela 13. mjesto.
„Ne mogu kazati da sam ovdje imala dobre plasmane. Ova mi staza nikada nije ležala, ali se ako velesim sutrašnjem nastupu jer sam u dobroj formi“, istakla je pobjednica.

Altenmarkt-Zauchensee, drugi trening
1. Anja Paerson (Šve) 1:48.14, Andrea Fischbacher (Aust) +0.38, Elisabeth Goergl (Aust) +0.45, Renate Goetschl (Aust) +0.52, Nadia Fanchini (Ita) +0.74, Marie Marchand-Arvier (Fra) +0.81, Julia Mancuso (SAD) +1.10, Dominique Gisin (Šva) +1.21, Silvia Berger (Aust) +1.28, Marion Rolland (Fra) +1.29...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.