Paersonova kao nekada
Najbrža nakon Super G-a: Anja Paerson

Superkombinacija, žene

Paersonova kao nekada

Anja Paerson bila je najbolja na skraćenoj stazi super G-a koji je vozio za superkombinaciju u švajcarskom St. Moritzu.

Iako je prvi favorit bila Amerikanka Lindsey Vonn za pobjednicom je zaostala više od sekunde pa će u slalomskoj vožnji koja je na rasporedu u 13.45 sati imati težak zadatak.

Paresonova je pokazala da se polako vraća u staru formu nakon nešto lošijih izdanja na otvaranju sezone. Njen nastup je bio sjajan i podsjetio je na one dane kada je sa Janicom Kostelić vodila veliku borbu za vrh.
Druga je Kanađanka Emily Brydon sa samo 12 stotinki sporijim vremenon, a odlična treća je Slovenka Tini Maze, koja je startovala osma.
No, pomenute dvije skijašice specijalisti su za brze discipline, pa će vodeća Šveđanka pravog konkurenta ipak imati u Lindsey Vonn i Austrijanki Nicole Hosp.

St. Moritz, super-G:
1. Anja Paerson (Švedska) 57.84 sekundi, 2. Emily Brydon (Kanada) +0.12, 3. Tina Maze (Slovenija) +0.30, 4. Fabienne Suter (Švajcarska) +0.51, 5. Anna Fenninger (Austrija) +0.53, 6. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.59, 7. Marie Marchard-Arvier (Francuska) +0.78, 8. Daniela Merighetti (Italija) +0.98, 9. Lindsey Vonn (SAD) +1.05, 10. Nicole Hosp (Austrija) +1.05…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.