Pala prva žrtva: Mladi Japanac izbačen s Igara u Pjongčangu

Pao na doping kontroli

Pala prva žrtva: Mladi Japanac izbačen s Igara u Pjongčangu

E. Škorić

Mladi japanski predstavnik u brzom klizanju Kei Saito (21) suspendovan je i izbačen sa Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

On je danas trebao da se takmiči u trci na 500 metara, ali nalaz mu je bio pozitivan i odmah je suspendovan, a onda je napustio i olimpijsko selo.

Njemu su u tijelu pronašli zabranjeno sredstvo acetalozamide koji se često koristi za prikrivanje drugih zabranjenih supstanci koje mogu dovesti do poboljšanja sportiste.

Saito je suspendovan s Igara u Južnoj Koreji do trenutka kada se okonča istraga, mada Japanac tvrdi kako nije kriv.

"Želim dokazati nevinost, ali pošto ne želim da opterećujem ekipu prihvatio sam odluku i napustio Igre. Šokiran sam pošto nikada nisam ni pokušao da uradim nešto slično i uvijek sam se borio protiv dopinga. Nikada nisam uzimao nikakve zabranjene stvari", tvrdi mladi Japanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti