Parisu pobjeda u Lake Louisu

U prvom spustu sezone

Parisu pobjeda u Lake Louisu

Nakon što je ove godine slavio u Bormiju odnosno Kitzbühelu, Dominik Paris je slavio i na stazi u kanadskom Lake Louisu. Paris je stazom prošao kao dvadeseti skijaš i iza sebe je ostavio Austrijanca Klausa Kroella za svega tri stotinke.

Francuz Adrien Theaux je na trećem mjestu upisao zaostatak od 11 stotinki. Iskusni Aksel Lund Svindal je bio blizu postolja, završio je na četvrto mjestu sa 12 stotinki slabijim vremenom od Francuza Theauxa. U TOP 5 društvu našao se još jedan Francuz, Johan Clarey sa  1:50.64.  Od šestog do desetog mjesta imali smo pet skijaša unutar 21 stotinke, s tim da su Streitberger, Heel, Guay i Franz bili unutar njih sedam.

Rezultati:
1. Dominik Paris (Ita) 1:49.90
2. Klaus Kroell (Aut) +0.03
3. Adrien Theaux (Fra) +0.11
4. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.23
5. Johan Clarey (Fra) +0.74
6. Georg Streitberger (Aut) +1.03
7. Werner Heel (Ita) +1.04
8. Erik Guay (Kan) + 1.08
9. Max Franz (Aut) +1.10
10. Carlo Janka (Švi) +1.24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.