Penguinsi bolji od Starsa

NHL, petak

Penguinsi bolji od Starsa

Edmir Škorić
Teme:

U okršaju vodećih momčadi dvaju konferencija hokejaši Pittsburgh Penguinsa pred svojom su publikom s 3:1 savladali Dallas Starse.

Starsi su u 16. minuti poveli preko Nystroma, ali s dva pogotka Neala domaćin je došao do preokreta. U samoj završnici je Cooke postavio konačnih 3:1. Pittsburgu je ovo bila deseta pobjeda (sedma izborena bez produžetka).

Identičnim je rezultatom Washington Capitals savladao New Jersey Devilse. Ovečkin, Chimera i Johansson bii su strijelci u 10. pobjedi Capitalsa.

New York Rangersi nastavili su seriju i ovo im je bila šesta uzastopna pobjeda. Ostvarili su je uvjerljivo, rezultatom 5:1, nad Carolinom. Istim su rezultatom hokejaši Buffalo Sabresa dobili Ottawu Senatorse.

NHL liga, petak:

NY Rangers – Carolina 5:1
New Jersey – Washington 1:3
Pittsburgh – Dallas 3:1
Buffalo – Ottawa 5:1
Detroit – Edmonton 3:0
Chicago – Calgary 4:1
Anaheim – Vancouver 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.