Peta pobjeda Kostelića u Wengenu

Peta pobjeda Kostelića u Wengenu

Edmir Škorić

Do pete svoje pobjede u Wengenu stigao je danas hrvatski najbolji skijaš Ivica Kostelić.

U švicarskom Wengenu održana je prva ovosezonska superkombinacija na Svjetskom kupu. Petu pobjedu na ovom skijalištu ostvario je Kostelić, sa uvjerljivo najboljim vremenom druge, slalomske vožnje (48.75 stotinki).

Uspio je tako nadoknaditi skoro čitave tri sekunde zaostatka za ŠvicarcemBeatom Feuzom, koji je na kraju završio drugoplasirai sa 20 stotinki zaostatka.

Na trećoj poziciji završio je favorit iz prve vožnje, Amerikanac Bode Miller.

Ovo je Kosteliću treća ovosezonska pobjeda na Svjetskom kupu. Sada se vodećem u ukupnom poretku, Austrijancu Marcelu Hirscheru, primakao na 130 bodova zaostatka. Na trećem mjestu ukupnog poretka je Amerikanac Ted Ligety, koji je danas završio na šestoj poziciji.

Do kraja sezone ostale su još dvije superkombinacije. Petog februara u francuskom Chamonixu i 12. u ruskom Sočiju.

Svjetski kup skijaša, superkombinacija, Wengen:
1. Kostelić (Hrv) 2:42.16
2. Feuz (Švi) +0.20
3. Miller (SAD) +0.45
4. Pinturault (Fra) +0.59
5. Zrnčić-Dim (Hrv) +0.79
6. Ligety (SAD) +0.81

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Hirscher (Aut) 725 bodova
2. Kostelić (Hrv) 595
3. Ligety (SAD) 493
4. Svindal (Nor) 468
5. Feuz (Švi) 445

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.