Pingvini izjednačili
Fleury je odlično čuvao gol Pittsburgha

NHL play-off

Pingvini izjednačili

Ekipa Pittsburgh Peinguinsa izjednačila je na 2:2 u polufinalu konferencije protiv Washington Capitalsa. U četvrtom meču bilo je 5:3 za viceprvaka NHL-a.

Poznato je da su ove dvije ekipe izrazito napadački orjentisane pa se mogao očekivati veliki broj golova. Upravo se nešto slično dogodilo. Nije istekao ni prvi minut, a Backstrom je goste doveo u vodstvo. No, to nije mnogo omelo hokejaše Pittsburgha.

Mirnom i strpljivom igrom gradli su napade pa su preko Gonchara prvo izjednačili, da bi u periodu od 10. do 15. minuta izvršili pravu opsadu gola gostiju koja je rezultirala sa dva gola u mreži Varlamova. Na 2:1 povisio je Guerin, da bi Fedotenko donio dva gola prednosti. Capitalsi su bolje odigrali drugi period u kojem su preko Clarka smanjili na 2:3, ali je to bilo sve što su uradili jer su Crosby i Talbot zaključili sjajno izdanje «pingvina».

Carolina je stigla nadomak finala. Hurricanesi su Bruinse savladali sa 4:1 i sada u seriji vode sa 3:1 što je skoro pa nedostižno.

Iako je nakon prve dvije trećine bilo 1:1 (Staal - Savard) u trećem je proradio uragan po kojem Carolina i nosi ime. Jokinen, Samsonov i drugi put Staal stavili su tačku na susret, možda čak i seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti