”Pingvini” u finalu Istoka
Ovečkin nije bio raspoložen

NHL play-off

”Pingvini” u finalu Istoka

Pittsburgh Penguinsima nije smetala činjenica što odlučujuću utakmicu za ulazak u finale Istoka igraju u Washingtonu.

Naprotiv, bila je to najbolja igra “pingvina” u cijelom doigravanju nakon koje su drugu godinu zaredom uspjeli dohvatiti konferencijsku završnicu.

Capitalsi su bili bolju u ligaškom dijelu sezone, ali u play-offu nisu bili oni pravi.

Lađe domaće ekipe počele su tonuti u 13. minuti utakmice kada je najbolji pojedinac susreta, Sidney Crosby, pogodio mrežu Varlamova u situaciji sa igračem više. Samo nepun minut kasnije
Adams je pogodio za 2:0 za šok u prepunoj dvorani.
Kada je Guerin podigao prednost na 3:0 bilo je jasno da će se meč odvijati u jednom pravcu. “Stradanje” domaćina nastavljeno je i u ostatku meča (Letang, Staal, Crosby) da bi Ovečkin i Laich stavili tačku na jednu od najuzbudljivijih serija u istoriji NHL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.