«Pingvini» u finalu
Pingvini slave ulazak u veliko finale

NHL doigravanje

«Pingvini» u finalu

Pittsburgh Penguins plasirali su se u veliko finale i igraće protiv pobjednika serije Detroit - Chicago za Stanley kup.

Popularni «pingvini» su u petom meču finala Istoka slavili nad Carrolinom pokazavši da su formu tempirali upravo za play-off i da nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu itekako žele osvetu.

Staal je doveo Hurricanese u vodstvo nakon samo 96 sekundi, ali je to bilo sve što su igrači Carroline uradili. Do kraja je na ledu postojala samo jedna ekipa, Pittsburgha koja je preko Talbota, Guerina i Adamsa završila posao i postala najbolja ekipa Istoka.

Treba istaći da je ponovo blistao Crosby. Sid the Kid upisao je dvije asistencije i još jednom pokazao da ima lucidna rješenja u ighri koja protivnik teško može «pročitati».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.