»Pingvini» uzvratili udarac
Malkin je bio izuzetno raspoložen

NHL play-off

»Pingvini» uzvratili udarac

Pittsburgh Penguins savladali su sa 3:2 Washington Capitalse u trećem meču polufinala NHL play-offa čime su smanjili rezultat u seriji na 1:2. Susret je odlučen u produžetku, a pobjedu je donio Letang.

Utakmica je ponudila mnoštvo lijepih poteza, iako strijelci nisu bili toliko raspoloženi kao u prošlom duelu.

Gosti su šokirali domaćina već u 2. minutu. Najbolji gostujući igrač, Alex Ovečkin pogodio je mrežu «pingvina» za 1:0. Bio je to rezultat prvog perioda da bi u drugom Fedotenko izjednačio. Rezultat 1:1 postignut je i u trećoj trećini. Iako je Pittsburgh preko Malkina poveo sa 2:1, Backstrom je dvije minute prije kraja postavio konačnih 2:2.

Slično je bilo i u drugom meču koji je odigran u noći sa srijede na četvrtak. Carolina je pobijedila Boston nakon produžetka pa je i u ovom duelu rezultat smanjen na 1:2. Bruinsi su poveli preko Lucica, da bio domaćin preokrenuo na 2:1 (Staal, Samsonov), a produžetak je donio Recchi sredinom zadnje trećine.

Samo što je počeo produžetak Jokinen je razveselio svoje navijače.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti