Pinturault na kraju slavio u superkombinaciji

Ligety drugi, Hirscher treći

Pinturault na kraju slavio u superkombinaciji

Francuski skijaš Alexis Pinturault pobijedio je na superkombinaciji u Kitzbuehelu ispred Amerikanca Teda Ligetya i Austrijanca Marcela Hirschera. Nakon superveleslaloma, Pinturault je držao 12.mjesto računajući skijaše koji su bili spremni za nastup i u slalomu, pa je na kraju sa 51.72 stigao do ukupnih  2:02.79.

To je 44 stotinke bolje vrijeme od vremena Teda Ligetyja. Ligety je u slalomsku vožnju ušao s 20. superveleslalomskim vremenom među superkombinatorcima.  Marcel Hirscher je imao jako težak zadatak jer je bio tek 35. među kombinatorcima, ali je napravio odličan posao u slalomu, pa je na kraju sa sekundom i 47 stotinki bio treći. Od ostalih skijaša koji su imali priliku napraviti dobar rezultat, Aksel Lund Svindal je morao odustati dok je Bode Miller diskvalifikovan.

Rezultati superkombinacije:
1. Alexis Pinturault (Fra) 2:02.79
2. Ted Ligety (SAD) +0.44
3. Marcel Hirscher (Aut) +1.47
4. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +1.70
5. Mauro Caviezel (Švi) +1.79
6. Peter Fill (Ita) +1.85
7. Sandro Viletta (Švi) +2.01
8. Carlo Janka (Švi) +2.20
9. Justin Murisier (Švi) +2.55
10. Kjetil Jansrud (Nor) +2.63

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.