Pittsburg otvorio vrata finala

NHL play-off

Pittsburg otvorio vrata finala

Pittsburgh Penguinsi stigli su nadomak velikog finala i borbe za Stanley cup nakon što su Carolinu Hurricanes nadigrali sa 6:2 u trećem meču finala Istoka.

Uspjeh je tim veći jer je meč odigran u Raleighu i sada je samo pitanje da li će Carolina doživjeti pravi debakl ili će smoći snage da upiše barem jedan trijumf.

Iako je Cullen doveo domaće u vodstvo, gosti nis gubili glavu. Na scenu je tada stupio najbolji NHL dvojac, Malkin-Crosby koji je bio tvorac preokreta. Prvo je Rus postigao dva gola, da bi Sid the Kid treći put savladao domaćeg golmana.

Carolina je nešto pokušala u trećem periodu (u drugom nije bilo golova) kada je preko Samsonova
smanjila na 2:3. No, Fedotenko, Adams i Guerin potvrdili su visoku pobjedu tima iz Pittsburgha koji sada vodi sa 3:0 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.