Plakalović izvanredan, 78.
Naš olimpijac cijelu trku je odvezao u dobrom ritmu i jakom tempu

Vancouver 2010 - Dani ponosa (?)

Plakalović izvanredan, 78.

M. Skaka

Jučer je održano takmičenje u Cross Country na 15 km gdje je nastupio naš olimpijac Mladen Plakalović, te utrku završio na 78. mjestu.

Olimpijske igre u Vancouveru Bosanci i Hercegovci, barem oni koji se o rezultatima informišu na Internetu pamtiće dugo. Na naše takmičare još mjesecima podsjećat će ih izlizani točkić na mišu pomoću kojeg se stranica u browseru skroluje prema dole. Nekoliko poštenih udaraca po točkiću miša i naći ćemo i našeg predstavnika u Cross Countryju, na 78. mjestu.

Po okončanju utrke, Dragan Jeftić, Plakalovićev trener bio je prezadovoljan ovim plasmanom.

„Mladen Plakalović je napravio izvanredan rezultat u trci na 15km slobodnim stilom.", kaže trener našeg predstavnika. "Od 96 takmičara koliko je bilo na startu, Mladen je trku završio na 78. mjestu. U ovoj utrci Mladen je bio bolji od znatnog broja takmičara koji su na FIS listi do sada bili plasirani ispred njega. Startovao je 83. i obzirom da se startovalo po FIS rang listi, nadmašio je svoj dosadašnji plasman. Cijelu trku je odvezao u dobrom ritmu i jakom tempu. Ovom trkom Mladen je završio takmičenje na Olimpijskim Igrama u Vancouveru sa osvojena 144,86 FIS boda, čime će popraviti svoj plasman na FIS rang listi”, zaključio je Jeftić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.