"Plakalović mora biti sankcioniran"
Ministarstvo civilnih poslova očekuje hitno očitovanje Olimpijskog komiteta

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić:

"Plakalović mora biti sankcioniran"

M. Skaka

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić najoštrije je danas osudio ponašanje bosanskohercegovčkog olimpijca Mladena Plakalovića, koji je na fotografijima pozirao u majici s likom Radovana Karadžića, kojem se trenutno sudi za najteže zločine, uključujući genocid, počinjenih u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

"Onaj ko veliča osobe koje su nanijele toliko zla i mržnje, ne može biti olimpijac, jer je to u suštoj suprotnosti sa životom sportista i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju istinski takmičari u svakom pogledu, a ne oni čiji su uzori mračne i zločinačke figure prošlosti.", izjavio je Šepić za Fenu.

On je naveo da je odmah po saznanju zatražio informaciju od Olimpijskog komiteta BiH o ponašanju ovoga takmičara, ali i kompletne bh. delegacije na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, gdje je Plakalović predstavljao BiH u utrci biatlona na 15 kilometara.

"Očekujem njihovo hitno očitovanje o ovom skandaloznom slučaju. Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcioniran.", poručio je zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti