Plakalović se nada boljem nastupu zadnjeg dana OI

Plakalović nezadovoljan: Pao sam, polomio sam skiju i štap

Bosanskohercegovački nordijac Mladen Plakalović već je nastupio na OI u Sočiju, a posljednjeg dana Zimskih olimpijskih igara u Sočiju očekuje ga još jedan nastup. 

Plakalović nije zadovoljan nastupom na prvom takmičenju u cross countryju, a ističe kako je imao jedan incident. Naš takmičar je pao, a pri padu je slomio skiju i štap. Mladen ističe kako je jako zadovoljan uslovima u Sočiju. 

"Što se tiče organizacije, staza, dočeka i ljubaznosti volontera mislim da je na vrhunskom nivou," rekao je Plakalović. 

Naš nordijac ističe kako je velika čast biti dijelom bh. tima na Olimpijadi, te kako je za sam nastup na Olimpijadi potrebno mnogo rada i odricanja.

"Mislim da je Olimpijada veliki događaj, da za to treba mnogo rada i da se treba izboriti i biti među olimpijcima," rekao je Plakalović, a potom se osvrnuo na svoj prvi, ne baš uspješan nastup. 

"Da se nije dogodio incident koji mi se dogodio, doživio sam pad, polomio sam skiju, štap, mislim da bi bilo mnogo bolje. Bilo bi mnogo bolje kada bi sportaši imali neka normalna primanja da mogu trenirati," Plakalovićeve su riječi. 

Plakalović će zadnjeg dana ZOI igara u Sočiju nastupiti u utrci cross countryja, masovni start. 

"Prvi put vozim tu distancu. Ne znam kako ću se osjećati na 40., ili 50. kilometru, ali ću se potruditi da sve prođe u najboljem redu," riječi su Plakalovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.