Pobjeda Hirschera u Leviju

U svom pobjedničkom ritmu

Pobjeda Hirschera u Leviju

Marcel Hirscher je danas ostvario svoju 11.slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu. Svjetski prvak iz Schladminga, aktualni pobjednik Svjetskog kupa ponovno je bio neuhvatljiv za sve ostale skijaše. Na kraju je imao 62 stotinke prednosti ispred zemljaka, iskusnog Marija Matta, dok je sjajan posao na trećem mjestu napravio mladi Henrik Kristoffersen iz Norveške (+0.93).

Hirscher je nakon prve vožnje držao prvo mjesto sa 22 stotinke prednosti ispred Nijemca Felixa Neureuthera, i Matta sa 31 stotinkom "plusa". Iako su imali relativno visoke startne brojeve za slalom, Patrick Thaler se probio na peto, a mladi Norvežanin Kristoffersen na četvrto mjesto.

U drugoj vožnji se Ivica Kostelić uspio probiti na četvrto mjesto. Kostelić je bio brži Mattiasa Hargina, dok je Felix Neureutheur podbacio pa je tek 27. Mladi Kristoffersen je odradio i drugu vožnju odlični, ali protiv boljih i iskusnijih Matta i Hirschera nije mogao. Hirscheru je ovo 19.pobjeda u Svjetskom kupu uopšte.

Rezultati slaloma:
1. Marcel Hirscher (Aut) 1:45.42
2. Mario Matt (Aut) +0.62
3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.93
4. Ivica Kostelić (Hrv) +1.22
5. Mattias Hargin (Šve) +1.29
6. Patrick Thaler (Ita) +1.73
7. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.75
8. Benjamin Raich (Aut) +1.79
9. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +1.84
10. Steve Missillier (Fra) +1.94

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:
1. Marcel Hirscher (Aut) 160
2. Ted Ligety (SAD) 124
3. Alexis Pinturault (Fra) 83
4. Mario Matt (Aut) 80
5. Ivica Kostelić (Hrv) 74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije