Pobjeda i prvi podijum za Annu Fenninger

Peti ovosezonski veleslalom

Pobjeda i prvi podijum za Annu Fenninger

Peti ovosezonski veleslalom za žene u okviru Svjetskog kupa za skijašice koji je vožen danas u austrijskom Lienzu pripao domaćoj skijašici Anni Fenninger sa ukupnim vremenom od 2:17.00.

Austrijanka je, nakon što je prvu vožnju završila na drugoj poziciji, sjajnom vožnjom u drugoj stigla do zaslužene pobjede i svog prvog podijuma.

Iza nje na drugom mjestu završila je Šveđanka Jessicu Lindell-Vikarby, prvoplasirana u poretku veleslaloma Svjetskog kupa u ovoj sezoni, dok je treća bila Amerikanka Mikaela Schiffrin. 

Najbolje vrijeme u drugoj vožnji imala je italijanska skijašica Denise Karbone 1:08.33. Vodeća u generalnom poretku Svjetskog kupa Tina Weirather drugu utrku završila je na 17. poziciji

Prva vožnja veleslaloma bila je najbolja za švedsku skijašicu Jessicu Lindell-Vikarby. Prvoplasirana u poretku veleslaloma, te sedmoplasirana u generalnom poretku Svjetskog kupa u prvoj je vožnji rezultatom 1:08.63 iza sebe ostavila najbolje svjetske skijašice. Na drugoj poziciji iza Šveđanke završila je domaća skijašica Anna Fenninger (1:08.65), dok je njena zemljakinja Kathrin Zettel završila kao treća sa vremenom 1:08.67.

Vodeća u generalnom poretku Svjetskog kupa Tina Weirather je sa 12. startnog mjesta završila na devetom mjestu nakon prve vožnje. Ipak, to što Lara Gut, njena prva konkurentkinja za veliki kristalni globus, nije završila prvu utrku svakako je pomoglo skijašici iz Lihtenštajna. Prvu vožnju nije uspjela završiti ni Austrijanka Michaela Kirchgasser.

>>>OVDJE<<< možete pogledati sve rezultate današnjeg takmičenja Svjetskog kupa za skijašice koje je održano u austrijskom Lienzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti