Pobjeda Kristoffersena u Adelbodenu

Pobjednik slalomske utrke

Pobjeda Kristoffersena u Adelbodenu

Pobjednik slaloma koji se danas za Svjetski kup vozio u Adelbodenu je Henrik Kristoffersen. 

Norveški skijaš je u slalomskoj utrci u švicarskom Adelbodenu uvjerljivo nadmašio konkurenciju i završio utrku kao prvi s vremenom 1:54.87, 

Na podijumu kao drugoplasirani je završio Italijan Manfried Moelgg (1:56.70) sa 1,83 sekunde zaostatka za Kristoffersenom, dok je treći  Austrijanac Marcel Hirscher sa zaostatkom od 2,19 (1:57.06). 

U poretku skijaša u slalomu prvo mjesto dijele Hirscher i Kristoffersen sa 360 bodova, a na trećem mjestu je Manfried Moelgg (326). 

U ukupnom poretku na prvom mjestu je Hirscher sa 893 bodova. Slijede ga Pintrault (594) i Kristofersen (592), dok je Janstrud (491) na četvrtom mjestu, 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi