Pobjeda, mali globus i povreda Kostelića

Pobjeda, mali globus i povreda Kostelića

Adnan Beganović

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjoj superkombinaciji u ruskom Sočiju, te je tako osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Kostelić je današnjom pobjedom povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali u isto vrijeme prema neslužbenim informacijama hrvatski skijaš je povrijedio koljeno.

Drugi u današnjoj superkombinaciji bio je Švicarac Beat Feuz (+1,16), a treće mjesto osvojio je Francuz Thomas Mermillod Blondin (+1,77).

Kosteliću je ovo 24. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. U ukupnom poretku vodi Kostelić sa 1043 bodova, slijedi ga Švicarac Beat Feuz sa 973, a treći je Austrijanac Marcel Hirscher sa 825 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.