Pobjeda  Schild, oprostila se Schleper
Sarah Schleper na stazi

Amerikanka Shiffrin priča dana

Pobjeda Schild, oprostila se Schleper

M. Maksimović

U slalomu kod skijašica ništa novo. Četvrta utrka i četvrta pobjeda Marlies Schild. Bez obzira na pobjedu, Schild je ostala u sjeni jedne druge skijašice, Amerikanke ali ne Lindsey Vonn, već Mikaele Shiffrin. Amerikanka je fenomenalno odradila drugu vožnju i na kraju je završila na trećem mjestu sa startnim brojem 40.

Iza sebe je ostavila skijašice koje godinama gledamo kao što su Zuzulov, Kirchgasser, Pietilae-Holmner, Moelgg, iako je neuporedivo mlađa. Shiffrin ima tek 16 godina. Schild je danas ostvarila svoju 31. slalomsku pobjedu, odnosno 33.u Svjetskom Kupu.

Tina Maze je još jednom završila na drugom mjestu, drugi put u sedam dana. Maze je kasnila 79 stotinki, Shiffrin sekundu i 30, dok su plasman među pet najboljih ostvarile i Christina Geiger iz Njemačke, te Kathrin Zettel iz Austrije. Lindsey Vonn je nakon prve vožnje držala šesto mjesto, ali je u drugoj nakon nekoliko uzastopnih grešaka završila tek na 18.mjestu.

I dok se javnost upoznavala sa mladom  Shiffrin, jedna druga skijašica je odradila svoj posljednji slalom. Sarah Schleper je u svojoj 32.godini oprostila, danas je odradila jednu vožnju i to kako. Amerikanka koja ima jednu pobjedu u Svjetskom kupu se niz stazu ''Schlick WC Strecke'' spustila u mini suknji i kupaćem kostimu te s malim djetetom u rukama. Uz naravno opšte oduševljenje publike.


Rezultati slaloma:
1.Marlies Schild (Aut) 1:51.42
2.Tina Maze (Slo) +0.79
3.Mikaela Shiffrin (SAD) +1.30
4.Christina Geiger (Njem) +1.33
5.Kathrin Zettel (Aut) +1.44
6.Manuela Moelgg (Ita) +1.73
7.Maria Pietilae-Holmner (Šve) +1.79
8.Veronika Zuzulova (Svk) +1.86
9.Maria Hoefl-Riesch (Njem) +1.99
10.Michaela Kirchgasser (Aut) +2.07


Poredak slalomašica:
1.Marlies Schild (Aut) 400
2.Tina Maze (Slo) 207
3.Kathrin Zettel (Aut) 200
4.Maria Hoefl-Riesch (Njem) 169
5.Tanja Poutiainen (Fin) 150


Ukupni poredak u Svjetskom kupu:
1.Lindsey Vonn (SAD) 612
2.Marlies Schild (Aut) 440
3.Anna Fenninger (Aut) 368
4.Viktoria Rebensburg (Njem) 336
5.Maria Hoefl-Riesch (Njem) 326

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.