Pobjede Feuza i Worley
Foto: EPA

Pobjede Feuza i Worley

Midhat Šljivak

Švicarac Beat Feuz pobjednik je spusta koji se dana vozio u njemačkom Garmishpartenkirchenu.

Feuz je slavio sa rezultatom 1:55.57 i bio je 18 stotinki brži od Italijana Dominika Parisa, dok se na pobjedničkom postolju zajedno sa Parisom našao još i Austrijanac Vincent Kreichmayr koji je sa italijanskim skijašem podijelio drugo mjesto.

Ovom pobjedom Feuz je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku spusta sa 542 boda i ima 40 bodova više od Aksela Lunda Svindala.

Francuskinja Tessa Worley pobijedila je danas u veleslalomu u švicarskom Lenzerheideu i to sa ukupnim vremenom od 2:10.81.

Iza sebe je francuska skijašica ostavila Viktoriju Rebensburg iz Njemačke koja je kasnika sedam stotinki, dok je treće mjesto zauzela slovenska skijašica Meta Hrovata sa zaostatkom od sekunde i 47 stotinki.

Rebensburg je trenutno vodeća u poretku veleslaloma sa 502 boda, ispred Worley koja ima 470.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lakk0 je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu. ▬ ➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi