Pobjede Kuzmine i Boea
Anastasiya Kuzmina

Hochfilzen je domaćin Svjetskog kupa

Pobjede Kuzmine i Boea

M. Maksimović

Austrijski Hochfilzen je od petka od nedelje domaćin najboljim svjetskim biatloncima. Prvog dana su na rasporedu bile utrke na 7.5 i 10 kilometara sprint. U ženskoj konkurenciji je slavila Anastasiya Kuzmina, u muškoj Tarjei Boe

Slovakinja Anastasiya Kuzmina je pobjednica četvrte utrke sezone Svjetskog kupa u biatlonu. Zlatna iz Vancouvera je slavila u petak na 7,5 kilometara, sprint ispred Bjeloruskinje Darye Domracheve i Finkinje Kaise Mäkäräinen. Kuzmina je bila posebno raspoložena u Hochfilzen, sjajno je gađala, nije imala niti jedan promašaj iz deset hitaca i na kraju je slavila u vremenu 25:30.6.

Domracheva je sa jednim promašajem imala 19.8 sekundi zaostatka, Mäkäräinen također sa jednim, 23.8 sekundi. U Hochfilzenu se prvi put na stazi pojavila fenomenalna Magdalena Neuner koja iza sebe ima sedam naslova svjetske prvakinje, dva zlata sa Olimpijade i Svjetski kup. Početak sezone je propustila zbog bolesti, a u ovoj utrci je završila kao sedma sa 37.4 sekunde zaostatka i dva promašaja.

Kod biatlonaca je prvi na 10 km spirnt bio Norvežanin Tarjei Boe. Norvežanin je nastavio dominaciju svoje zemlje na početku sezone u kojoj su u prve četiri utrke slavili takmičari iz Norveške. Boe je pobjedu ostvario baš kao i Slovakinja Kuzmina bez promašaja, sa svih deset pogodaka u vremenu 28:17.6.

Ukrajinac Sergej Sednev je sa jednim promašajem i 27.5 sekundi zaostatka drugi prošao ciljem ispred Francuza Alexisa Boeufa. I Boeuf je imao jedan promašaj, a za pobjednikom je kasnio 33.3 sekunde. Vodeći čovjek Svjetskog kupa, Emil Hegle Svendsen koji je imao dva promašaja, po jedan u ležećem i stajaćem stavu.Njegov zaostatak je iznosio 33.8 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije